RUDESKIFT

Prisforskel på bilruder, i Vejle

Der er forskellige typer af ruder, samt måder at skifte ruden på. Derfor er der også forskel på priserne hos mekanikerne.

Det er vigtig at ruden er 1. klasses glas, og er godkendt. Du kan evt. spørge din mekaniker om hvilken kvalitet de bruger og hvordan ruden bliver skiftet, hvis du er i tvivl.

Nogle former for rudelim tørrer inden for en time, andre typer lim skal stå og tørre op til 2 timer. Limen er dog først gennem hærdet efter 14 dage.

Vi anbefaler at lade bilen stå i min. 2 timer, efter rudeskift. Så limen kan blive ordentlig tør.

VIDEO OM RUDESKIFT

Martin skifter en bilrude"
Ødelagt bilrude"
Vejles Autoværksted skifter gerne din rude"

DIN TJEKLISTE :

 

RUDESKIFT PÅ DIN GLASFORSIKRING, I VEJLE

  • Din forrude kan som udgangspunkt altid skiftes på forsikringen, men hvis du har en glasforsikring er din selvrisiko betydelig mindre. Tjek derfor om du har en glasforsikring på bilen, så kan din mekaniker nemlig køre det som en forsikringssag.
  • Næsten samtlige forsikringsselskaber giver dig frit værkstedsvalg
  • Har du et frit værkstedsvalg på din glasforsikring, og derved selv må bestemme hvem der skal skifte din rude (hvis dit værksted samarbejder med forsikringsselskaberne). Du kan evt. kontakte din mekanikker hvis du er i tvivl om dette. Ofte har man jo et særligt ønske om at få sin "egen" mekaniker til at skifte den ødelagte rude, da man kender hans kvalitet af det udførte arbejde.
  • Det er langt det bedste hvis ruden bliver skiftet inde på værkstedet og ligeledes står indenfor og tørrer, dette for at undgå at der kommer regn, skidt mm i limningen - samt at limen har den korrekte tørre temp.
  • Når du ringer til dit forsikringsselskab, vil de bede dig trykke eks. 2 på din telefon for at anmelde glasskade, hvis du gør dette vil lang de fleste forsikringsselskaber stille dig igennem til en rudemontør, som de har forhandlet prisen mm med. Dette betyder reelt at skaden ikke vil ende hos din egen mekanikker
  • Langt de fleste forsikringsselskaber kører uden skadesanmeldelse på din forrude, du kan derfor (hvis du har en glasskadeforsikring) gå direkte uden om skadesanmeldelse -ved at henvende dig til din mekanikker, direkte, som så kan ordne skades opgørelse og få en godkendelse af din  glasskade.
  • Der er mange forskellige kvaliteter på ruder, spørg din mekaniker hvad type ruder de bruger og hvem der montere ruden.

SKAL VI UDSKIFTE DIN RUDE?

Hvis vi må udskifte din gamle rude, så skriv til os herunder i kontaktformularen eller giv os et kald på tlf 23605605